Op 17 mei wordt door de atletiekvereniging Altis voor de 37ste keer de Klaverblad Hooglandse Dorpsloop georganiseerd. De afgelopen twee jaar werd er gelopen op de atletiekbaan, maar nu is het weer mogelijk om terug te keren naar het originele parcours.

De startlocatie van de wedstrijd, prestatieloop en testloop bevindt zich op de Zevenhuizerstraat, ter hoogte van de kruising met de Eikenlaan. De finish bevindt zich op de Kerklaan, net zoals de start en finish van de scholierenloop en de jeugdloop.

Omdat de Dorpsloop – de naam zegt het al – dwars door het dorp gaat, raden we iedereen aan om zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Het aantal parkeerplaatsen voor auto’s is beperkt en bovendien is een deel van de doorgaande routes door het dorp afgesloten voor de loop.

De wedstrijdloop start om 20.15 uur vanaf de Zevenhuizerstraat, ter hoogte van de kruising met de Eikenlaan. De finish van het 10km parcours is op de Kerklaan, ter hoogte van de kruising met de Berkenlaan. Dit wedstrijdparcours is in het verleden officieel opgemeten en is exact 10 kilometer lang en wordt daarom ook gebruikt voor de Altis testloop.

De prestatieloop start ook om 20.15 uur (de deelnemers starten achter de wedstrijdlopers) en is naar keuze 1, 2, 3, 4 of 5 ronden over hetzelfde parcours, oftewel een afstand variëren van 2 km tot 10 km.

De scholierenloop begint om 16.00 uur. Het parcours is 1,1 km lang en start en finish is op de Kerklaan tegenover de Langenoordschool.

Meer informatie over tijden, parcours en inschrijven op de site van de Hooglandse Dorpsloop.

(foto’s: Harry van ’t Hooglandse Dorpsloop.)