Bij sociëteit Leo’s Oord kun je terecht om anderen te ontmoeten en voor recreatieve activiteiten. Senioren die zin hebben in een praatje, of in een sportieve activiteit met andere mensen, zijn welkom in Leo’s Oord. Deze ‘soos’ is gevestigd op een historische locatie. Het gaat om de voormalige kloosterkapel vlakbij de Martinuskerk aan de Kerklaan.

Inloopmiddag voor eerste kennismaking

De soos is iedere week open voor wie een kijkje wil nemen en de sfeer wil proeven. Dat kan tijdens de inloopmiddag op dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur. Als de kennismaking bevalt, dan kun je voor 60 euro per jaar lid worden. Dat is om de huur, de energiekosten en de diverse activiteiten te bekostigen. Soms wordt een kleine, aanvullende vergoeding gevraagd.

Activiteiten van de soos zijn onder meer gymles, biljarten, klaverjassen, sjoelen, rummikub en bingo.

Leo's Oord - Gerard Oonk 1Leo’s Oord heeft rijke geschiedenis

De sociëteit telt bijna 100 leden. De huidige deelnemers zijn veelal 55-plussers, maar ook wat jongere mensen zijn van harte welkom. Wie het leuk vindt om bardienst te doen bij de soos, kan als vrijwilliger meedraaien. Dat levert veel leuke contacten op.

Leo’s Oord is vernoemd naar paus Leo XIII (1878-1903). Het gebouw werd tot eind 19e eeuw gebruikt als kerk. Vanaf de ingebruikname van de nieuwe Sint Martinuskerk tot het midden van de vorige eeuw is Leo’s Oord ingericht als bejaardenpension en zusterklooster. Het huidige pand stamt uit 1992. De oude kapel en de prachtige voorgevel zijn bewaard gebleven.

Contactgegevens

Inloop: iedere dinsdag (14-17 uur)
Bezoekadres: Leo’s Oord 39, 3828 ET Hoogland
e-mail secretaris: joanbrokke@gmail.com