In onze nieuwjaarswensen van vorig jaar keken we terug op een jaar vol lockdowns. We spraken de hoop uit dat het sociale leven in 2022 weer een kans zou krijgen. Iedereen had immers behoefte aan meer onderling contact. Het veelgeprezen verenigingsleven in Hoogland lag vrijwel helemaal stil.

Inmiddels speelt corona een kleinere rol, maar de wereld is er -letterlijk en figuurlijk- toch killer op geworden. De gevolgen van de oorlog in de Oekraïne zet een enorme druk op de economie, met inflatie en torenhoge energieprijzen tot gevolg. Armoede is dichtbij, ook in Hoogland.

Laten we hopen dat in 2023 de redelijkheid terugkeert.

Gelukkig is er ook positief nieuws te melden. Er is hard gewerkt om de Hamseweg, een deel van de Zevenhuizerstraat en de buurt Langenoord op te knappen. Die klus is bijna geklaard. Het Dorpsfeest was -na twee jaar afwezigheid- weer een doorslaand succes. En uit onderzoek van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH) blijkt dat we best tevreden zijn met ons dorp. 

Het bestuur van de VDH wenst u een warm, voorspoedig, gezegend en gezond 2023.