Op vrijdag 9 september begint de zesde editie van het Coelhorst Art Event. Deze driedaagse kunstexpositie wordt gehouden op buitenplaats Coelhorst in Hoogland-West. Er is werk te zien (en te koop) van ruim twintig kunstenaars in bijna evenzoveel verschillende disciplines. Op zaterdag en zondag is er live-muziek van het LA Quartet en The Blackfield Jazzmen. De toegang is gratis.

Kunst op één plek

Het oorspronkelijke idee voor het evenement is afkomstig van Mariel Beelaerts, één van de bewoners van het landgoed. Ze maakt zelf grote sculpturen. Mariel koesterde de ambitie om verschillende kunstspecialismen in Hoogland op één plek bij elkaar te brengen. Zo werd in 2016 het Coelhorst Art Event geboren. Het bleek een groot succes met groeiende bezoekersaantallen. De editie van 2020 kwam noodgedwongen te vervallen door coronamaatregelen.

Kunstschilder Ruth Jütte helpt het echtpaar Mariel en Henri Beelaerts van Blokland met de organisatie van de jaarlijkse verkoopexpositie. Ze vertelt dat er ieder jaar minimaal vijf Hooglandse kunstenaars aanwezig zijn. Dit jaar zijn dat er zelfs acht (Ans van Wegen, Ariane Polderman, Ellis de Kreij, Ruth Jütte, Mariel Beelaerts, Gerrit Veenendaal, Ans van de Wolfshaar en Myra van Laer).

Meer dan kunst alleen

De organisatoren verwachten deze editie een paar duizend bezoekers. ’t Is niet alleen de kunst die lokt. Het Art Event is ook een mooie gelegenheid om buitenplaats Coelhorst te bekijken. De rest van het jaar is het terrein alleen toegankelijk voor de bewoners én natuurlijk voor de bijzondere dieren in het beschermde natuurgebied.

Jütte is een enthousiaste ambassadeur van het evenement. Ze vertelt gepassioneerd over de uitgenodigde kunstenaars en even gloedvol over haar ontmoetingen met de bezoekers. “Weet je wat ik het mooiste vind? Als al die mensen over het laantje aan komen fietsen en dan vol bewondering om zich heen kijken. Je ziet iedereen meteen genieten. Dat is prachtig.”

Coelhorst Art Event 2022
9, 10 en 11 september – 11.00 tot 17.00 uur
Coelhorsterlaan 4, Hoogland-West
Toegang gratis

Tip: de kleine kapel Coelhorst is in hetzelfde weekeinde ook te bezichtigen.

Coelhorst Art Event 2
Foto’s: ©CAE-organisatie