HoutvoorElkaar helpt bewoners, gemeentes en infrabeheerders met het treffen van maatregelen die zorgen voor een prettigere leefomgeving en meer natuurwaarde door het realiseren van hagen, houtsingels of houtkanten binnen de normen en het financiële onderhoudsplaatje van de beheerder. Voor de realisatie is participatie van bewoners bij het ontwerp en beheer en instandhouding essentieel. Plannen met een groot draagvlak leven het langst, en daar is de natuur het meest bij gebaat.

De Stichting Hout voor Elkaar is ook in Amersfoort actief. Wij planten bomen op grond van een ander, voor een ander, met geld van een ander. We krijgen (als alles goed blijft gaan) van de gemeente Amersfoort groen licht voor de aanplant van zo’n 100 bomen in de zuidhoek van de Bunschoterstraat / Rondweg Noord. Wij regelen de bomen. We hebben ook al een paar vrijwilligers uit Hoogland die willen planten en beheren.

Wat nog wel zoeken is een lokale ‘regelaar’, een organisator die kan e-mailen en bellen en mensen kan coördineren. Lijkt je dat wat?  Stuur dan een mailtje naar info@dorpsbelangenhoogland.nl

Wij zorgen dat uw bericht op de juiste plaats komt. Meer informatie op de website van Houtvoorelkaar