Nu de maximumsnelheid op de Zevenhuizerstraat (deels op korte termijn) naar 30 zal gaan, kan de maximumsnelheid op de Bunschoterstraat zonder risico op sluipverkeer verlaagd worden naar 60 km/uur – zo stelde de gezamenlijke verkeerscommissie van de VDH en het Hooglands Dorpsteam vast. Een lagere snelheid verbetert de leefbaarheid rond de Bunschoterstraat, past bij een logische snelheidsafbouw en draagt daarmee bij aan naleving van de maximumsnelheid elders binnen Hoogland.  

Op 29 juni zal gedeputeerde staten zich uitspreken over een voorstel voor verlaging van de maximumsnelheid op een aantal provinciale wegen in de provincie Utrecht. Op dit moment staat de Bunschoterstraat nog niet op de lijst met wegen waar de snelheid naar 60 gaat. Het Hooglandse burgerinitiatief “Bunschoterstraat leefbaar: Bunschoterstraat 60” bepleit met steun van meer dan 100 omwonenden-huishoudens dat de snelheid hier alsnog ook naar 60 zal gaan. Voor meer informatie, opmerkingen of steunbetuiging kun je mailen naar omwonendenbunschoterstraat@gmail.com