Over de grutto is de laatste jaren veel geschreven. Door zijn prachtige verschijning en opvallende levenswijze wordt hij niet voor niets ‘koning der weidevogels’ genoemd. Maar het aantal van deze koning van het platteland gaat in rap tempo achteruit. Het moet toch mogelijk zijn de achteruitgang van de grutto een halt toe te roepen. In deze lezing van Astrid Kant, komt de grutto in al zijn facetten aan bod; de trek, het broedgedrag, de kuikens en natuurlijk de bescherming.

Astrid Kant is weidevogelbeschermster in hart en nieren. Al vele jaren fotografeert zij in het voorjaar vanuit een schuilhut het geheime leven van de weidevogels. Haar vele unieke foto’s vertellen eigenlijk al het verhaal. Eind 2021 verscheen haar boek ‘Grutto’, dat ze samen schreef met Otto Plantema.

Deze Oostbroeklezing vindt online plaats via Zoom. Je kunt gratis deelnemen, maar aanmelden is noodzakelijk.

Oostbroek online lezing:
De grutto, koning der weidevogels
Dinsdag 22 februari
Online (Zoom)
19u30 – 21u00