Help mensen met een mobiliteitsvraag

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk.

ANWB AutoMaatje heeft een nieuwe aanpak waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten terugbrengen in de maatschappij.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Hoogland en Kattenbroek toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

 

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Amersfoort, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje telefoonnummer 06 53 7007 84. De medewerker koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

 

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Amersfoorters die chauffeur willen worden bij ANWB AutoMaatje Amersfoort kunnen contact opnemen met de coördinator op het nummer 06 52 03 72 69. Of door een mailtje te sturen naar: automaatje.amersfoort@gmail.com

 

Meer informatie vind je ook op www.automaatje-amersfoort.nl