Op zaterdag 17 juni lanceert de Verenging Dorpsbelangen Hoogland -VDH- twee nieuwe initiatieven: een speciaal ontwikkeld bord ”Welkom in Hoogland” en de mobiele applicatie (app) “Mijn Hoogland” voor op de smartphone.

Toegangsbord “Welkom in Hoogland”
De VDH, Stichting “Groos” en vele andere Hooglanders storen zich al geruime tijd aan het feit dat de bebouwde komborden “Hoogland” zijn verdwenen op de kruizingen Rondweg-Noord/Zevenhuizerstraat en Schothorsterlaan/Hamseweg”. Deze borden moeten aangeven dat het verkeer hier snelheid moet terugnemen naar 50 of zelfs 30 km/uur! Daarnaast en vooral geven deze borden aan dat men het dorp Hoogland binnenrijdt!

Nu deze bebouwde komborden verdwenen zijn, hebben de VDH en Stichting Groos gezamenlijk een eigen opvallend bord ontwikkeld. Deze zal op 17 juni voor het eerst getoond worden aan het publiek. Yvonne van Norden, voorzitter VDH zal om 17.00 uur in de Plank de feestelijke onthulling verzorgen. Het bord is daar tijdelijk neergezet: het krijgt zijn definitieve plek op alle ingangswegen van Hoogland. In het bord is de kleur groen prominent aanwezig: dit verwijst naar het logo en het groene karakter van Hoogland, waarmee het voor Amersfoort van grote ecologische waarde is.

App “Mijn Hoogland”.
Op de nieuwe borden wordt men tevens gewezen op een andere zeer eigentijdse manier om Hoogland te leren kennen: de nieuwe applicatie (smartphone-app) “Mijn Hoogland“. Deze zal direct na de bordonthulling worden geïntroduceerd. Vanaf dan kan iedereen, waar ook ter wereld, via de smartphone direct het Hooglandse nieuws lezen en alles vernemen over geplande Hooglandse evenementen. De app is gratis te downloaden via de App Store (Apple) en Google Play (Android).

Jan Bijvank, vicevoorzitter VDH, zal dit deel van het programma verzorgen. De app is uniek; alle Hooglandse organisaties en verenigingen kunnen zelf via de app “Mijn Hoogland” hun nieuws en evenementen voortaan op één centrale plek kenbaar maken aan het publiek. Door een evenement in de app aan te klikken gaat de gebruiker automatisch naar de meer gedetailleerde informatie op de website van de betreffende verenging. De app is gebruikersvriendelijk en blijft altijd actueel: zodra een datum/evenement verstreken is, zal de informatie niet meer zichtbaar zijn.

Feestelijke onthulling en lancering: 17 juni, 17.00 uur De Plank.
Alle Hooglanders zijn hierbij uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de onthulling van het bord “Welkom in Hoogland” en de aansluitende lancering van de app “Mijn Hoogland”. U bent welkom vanaf 17.00 in De Plank; met de aansluitende gezellige borrel kan er worden getoast op weer twee mooie nieuwe Hooglandse initiatieven. Om 19.00 uur eindigt de bijeenkomst, want dan begint in De Plank het Voorjaarsconcert van St. Caecilia.