oversteek Kraailandhof

Bijna twee jaar was er door Vereniging Dorpsbelangen Hoogland (VDH) voor geknokt en opeens werd er gisteren werk van gemaakt: de aanleg van een voetgangersoversteekplaats op winkelcentrum Kraailandhof

 ,,Geen brief, geen telefoontje, helemaal niets”, zegt Bert Veenstra van de VDH. ,,De gemeente Amersfoort is er gewoon mee begonnen. Ik ben er blij mee. Ik zeg hosanna en bedankt. Maar een beetje gek is het natuurlijk wel. We hebben er zelfs nog een pittige brief aan de verkeerswethouder aan gewijd.”

Over de noodzaak van de voetgangersoversteekplaats was volgens Veenstra geen discussie. ,,De gemeente zag ook wel in dat de situatie onveilig was. Maar het geld, 30.000 euro voor dergelijke verkeersmaatregelen, was in april al op. En daarom moest het Kraailandhof wachten. Maar laat ik niet zeuren: er is kennelijk toch nog ergens een potje gevonden.”

Primetime
Sinds de oplevering in 2014 van dit winkelcentrum is de VDV druk geweest met het helder en veilig krijgen van de fiets-, auto- en voetgangersstromen. Een oversteekplaats ontbrak er nog aan. ,,Nou”, zegt Veenstra, die nog niet helemaal tevreden is. ,,Er zijn signalen dat de winkels bevoorraad worden op primetime, als de kinderen naar school gaan. Het manoeuvreren van vrachtauto’s kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Dat gaan we nog uitzoeken.”

Bron: Amersfoortse Courant 9 september 2016