Nu de weg voor Albert Heijn op het Kraailandhof afgesloten is voor auto’s  en de fietsers en wandelaars er veilig langs kunnen , is het tijd om het volgende grote project aan te pakken: de kruising Zevenhuizerstraat en Kraailandhof/Esdoornlaan.

De werkzaamheden starten 7 april. Als alles goed gaat, zal men er ongeveer 6 weken mee bezig zijn.  Als eerste wordt de Zevenhuizerstraat afgesloten vanuit de richting van de Bunschoterstraat.  Dat zal ongeveer 4 weken duren. Daarna wordt het kruispunt 2 weken vanaf de andere kant afgesloten. Het Kraailandhof is tijdens de afsluiting bereikbaar via de Bieshaarlaan.

Vlakbij het kruispunt komt een halte voor de bus. Deze bushalte wordt ruim opgezet zodat de bus niet – zoals nu – op de straat hoeft te parkeren. Ook zal er opnieuw een voetgangersoversteekplaats komen. Deze wordt gesitueerd aan andere kant van de kruising waar de  bushalte is. Zo heeft de bus geen last van overstekende voetgangers.

De verkeerscommissie van de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland heeft de afgelopen maanden vaak met de gemeente overlegd over de opzet van deze kruising en wij denken dat er een goed resultaat uit voortgekomen is en daar zijn we best groos op.