kraailand_zebra

Al sinds de opening van het nieuwe winkelcentrum aan het Kraailandhof is er voor de ingang van Albert Heijn een gevaarlijke situatie.  Bijzonder vreemd zelfs is het zebrapad aan het eind van die weg. Immers als auto’s voor de AH langs rijden, komen ze recht op deze voetgangersoversteekplaats uit. Dat dat tot gevaarlijke situaties leidt, is evident. Ook de fietser die daar willen afstappen om boodschappen te doen dan wel naar de recycle containers willen gaan, komen op die plek vaak in gevaarlijke situaties terecht.

DSCF4203

Afsluiting voor auto’s

Maar er gaat wat veranderen. Op dinsdag 28 januari zal de gemeente die toegangsweg  aan beide kanten gaan afsluiten met paaltjes. Auto’s kunnen dan niet meer vanaf de Zevenhuizerstraat rechtdoor rijden, maar zullen om het plein heen moeten gaan, om langs het plein te kunnen parkeren of om zo de parkeergarage te bereiken. De paaltjes zullen deels snel verwijderd kunnen worden, nodig voor calamiteiten en voor de woensdagmarkt.

De vereniging Dorpsbelangen Hoogland heeft de afgelopen maanden bij voortduring de gemeente gewezen op deze gevaarlijke situatie en we zijn erg blij dat aan die situatie binnenkort een einde komt.