Koos en Cor presenteren 2 Cor Smink en Koos van Dijk presenteren GROOS

Néé, Groos op Hoogland is niet de zoveelste politieke partij die in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wordt opgericht. Met Groos (Trots) op Hoogland willen de initiatiefnemers benadrukken dat Hoogland veertig jaar na de annexatie trots op de eigen identiteit mag zijn.

Tekst: Lutske Bonsma

Op 1 januari 2014 is het veertig jaar geleden dat de gemeente Hoogland werd opgeheven en  Hoogland onderdeel werd van groeistad Amersfoort. De vrees dat hiermee de identiteit van Hoogland zou verdwijnen, blijkt ongegrond. Het Hooglandse verenigingsleven bloeit als nooit tevoren en het dorpse gevoel en de saamhorigheid zijn gebleven. Daar mogen Hooglanders best trots op zijn, vinden Cor Smink en Koos van Dijk. Zij zijn de initiatiefnemers van de Stichting Groos op Hoogland. De Stichting coördineert bestaande en nieuwe activiteiten en evenementen die komend jaar en vervolgens iedere vijf jaar onder de noemer Groos in ons dorp plaatsvinden.

Lees verder…..