De bouw van het nieuwe ziekenhuis vordert gestaag. In 1 ½ jaar tijd heeft de aannemer en vele onderaannemers er voor gezorgd dat inmiddels een 4 tal gebouwen (FR, SK4, SK5, HF1 en HF2)op hoogte zijn wat vanuit de richting Hoogland komend, al goed te zien is. Ze steken nu net boven de bomen uit. En nu de bomen hun blad aan het verliezen zijn is bij avondwerk, wat wel eens noodzakelijk blijkt, de verlichting goed te zien.

Het heien dat tot november 2011 zou duren, is naar voren gehaald en al gereed, dit i.v.m. metselwerk aan de gevels van alle gebouwen. Wel zal voor het bouwen van de parkeergarage voor het personeel, welke gedeeltelijk gebouwd gaat worden op het perceel van de voormalige rietdekker, nog enige heiwerkzaamheden noodzakelijk zijn maar wanneer dat is nog niet bekend. 

Ook het metselwerk aan de buitengevels van de op hoogte zijnde gebouwen schiet goed op, dit alles wordt uitgevoerd in donkere stenen. Het metselwerk in de toekomstige tuinen van het meest onderste gebouw(HF1 en HF2), in witte steen uitgevoerd is bijna gereed. Op donderdag 8 dec. zal waarschijnlijk, met het plaatsen van de schoorsteen op gebouw HF 1, het hoogste punt worden bereikt.

 Tekst: Math Bazelmans

1634881615zh1

 

 

452686303zh2