Op zondag 25 april 2004 hebben we de Fietsboot van de Stichting Eemlijn gehuurd, voor een educatieve tocht over de Eem naar Baarn en terug. Het weer was prachtig en met een 70-tal leden en een groter aantal vrijwilligers dan noodzakelijk zijn we om stipt op tijd vertrokken.
Helaas konden de voorzitter en de vice-voorzitter de tocht onverwacht niet bijwonen, zodat onze secretaris zich genoodzaakt zag om de gasten te verwelkomen. Onderweg werd door ons lid en bestuurslid van de Historische Kring, Gerard Monkhorst, een verhaal verteld over dieren, planten en natuurlijk de omgeving.

Geschiedenis (bijvoorbeeld de Grebbelinie) werd vlot afgewisseld met de toekomst (nieuwbouw Meander ziekenhuis). Doordat Gerard zoveel kennis heeft van de omgeving, waren er veel vrijwilligers van de fietsboot gekomen om dit verhaal te beluisteren, zodat ze dit de rest van het vaarseizoen te kunnen vertellen aan de komende gasten.

Koffie en thee waren gratis aan boord, zodat het benedendeks ook gezellig druk was. Bij restaurant Eemlust in Baarn kwam voor 39 gasten een einde aan de boottocht om de reis per fiets te vervolgen. Maar er stonden weer 13 andere leden gereed om de terugtocht mee te varen. Hoewel het iets meer bewolkt raakte, bleef het heerlijk om op het bovendek te vertoeven. Ook de passagiers op de terugtocht werden weer ge?nformeerd door Gerard Monkhorst.

Doordat veel Hooglanders en ‘import’ elkaar al kenden was er een gemoedelijke sfeer aan boord. Al met al een zeer geslaagde dag.

Tekst: Paul Brockhoff

1748115840boottochtje2

1763156574boottochtje1