Onze maatschappij staat al bol van verduurzaming. Van grote tot kleine stappen; vrijwel iedereen is zich ervan bewust dat we nu iets moeten doen voor de volgende generaties en de toekomst van de aarde.

In Hoogland zijn diverse mensen bezig met het thema duurzaamheid. Zo zie je tuinen veranderen in water vriendelijke tuinen. Op heel veel huizen worden zonnepanelen geplaatst. De woningbouwcoöperatie De Alliantie heeft een aantal van haar woningen onlangs aangepakt om ze geschikt te maken voor een duurzame toekomst, door te isoleren, beter glas te gebruiken en door zonnepanelen te plaatsen.

De Energiecoöperatie Zon op Hoogland is gestarte een postcoderoosproject op Boerderij Breevoort waar 196 panelen groene energie opwekt. De VDH participeert in diverse gemeentelijke werkgroepen om te bekijken hoe de energietransitie ook in Hoogland  het best tot stand kan komen.

Eus bezoekt het Hooglands gezin Van Garderen als hij op zoek gaat naar mensen met inspirerende omschakelverhalen. Om te kijken klikt u hier

.

 

Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Tumblr