De VDH gaat een app ontwikkelen waar verenigingen, stichtingen en andere organisaties hun activiteiten op kunnen vermelden. Iedereen met een smartphone kan vervolgens de app via de app store  downloaden en zo direct zien wat er te doen is in Hoogland.

De app is al een oude wens van de VDH, Stichting Groos en het WBT. In eerste instantie werd er gedacht aan een elektronisch informatiepaneel bij de ingang van het dorp. Dat bleek financieel en contractueel niet haalbaar. Bovendien is de informatie via een dergelijk systeem erg vluchtig. Immers je rijdt er in korte tijd langs en dan kun je niet veel lezen, bovendien is er beperkte ruimte om een activiteit te vermelden.

Met een App is dat natuurlijk anders. Als je de App gedownload hebt, kun je direct zien wat er die dag, die maand en dit jaar voor activiteiten zijn in Hoogland.  De organisaties die hun evenement onder de aandacht willen brengen, kunnen een wachtwoord aanvragen. Zij kunnen dan via een speciale website hun informatie op de app zetten. Natuurlijk gaat het dan om een korte tekst, een aankondiging. Door op een hyperlink te klikken, komt de gebruiker terecht op de website van de organisatie, waar natuurlijk veel meer info te vinden is.  Is de datum waarop de activiteit plaatsvindt voorbij, dan is deze ook niet meer zichtbaar. Daardoor blijft de App altijd actueel.

De App is mogeliijk door een subsidie van indebuurt033 en een bijdrage van de ontwikkelaar van de App: Intelligent thinks.

Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Tumblr