echtpaar Heiwegen voor hun 100ste ANWB AutoMaatje rit

Onlangs was het de 100ste keer dat een chauffeur van AutoMaatje Hoogland/Kattenbroek een deelnemer een rit kon verzorgen.

De familie Heiwegen had op de gebruikelijke manier de rit aangevraagd. ,” Dat gaat gewoon heel makkelijk”, zegt de heer Heiwegen. “Gewoon twee of drie dagen van te voren bel je het nummer van ANWB Automaatje: 033 – 537 007 84. De Matchmaker zoekt er dan een chauffeur bij en het is geregeld”.

Maandag 12 augustus was het dan de honderdste keer dat er een chauffeur van ANWB Automaatje opgetrommeld werd om iemand ergens naar toe te brengen. Henk Goor had de eer om chauffeur van dienst te zijn.

ANWB AutoMaatje is er om mensen met een mobiliteitsvraag te helpen om goed, veilig en makkelijk op de plaats van bestemming te krijgen. Daardoor kunnen mensen die zelf niet meer kunnen rijden en het ook lastig vinden om buren, familie of bekenden te vragen hen te helpen, toch daar te komen waar ze graag naar toe willen.

Veelal zijn de chauffeurs gepensioneerden, die graag mensen willen helpen, maar daardoor ook zelf actief blijven. Het gaat ook juist om die sociale verbinding waardoor de Hooglandse Maatjes en de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland aan dit project begonnen zijn.

Henk Goor Chauffeur Henk Goor

 

 

 

 

Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Tumblr