Het eerste openbare oplaadpunt voor elektrische auto’s in Hoogland is onlangs in gebruik genomen. Dit oplaadpunt staat op de Sportlaan. De plek is door de gemeente Amersfoort samen met de stichting e-laad.nl bepaald. Met deze openbare oplaadpalen voor elektrische auto’s wil de gemeente het gebruik van duurzame vervoersmiddelen stimuleren.

Bij een openbare oplaadpaal zijn twee parkeerplekken beschikbaar voor elektrische auto’s. Andere auto’s mogen hier niet parkeren. Het laden is voorlopig gratis. Er dient wel een pasje te worden aangevraagd bij de stichting e-laad.nl.

In 2011 worden circa vijftien oplaadpunten geplaatst in heel Amersfoort. Daarnaast kan iedereen die een elektrische auto aanschaft een aanvraag doen om een oplaadpaal te laten plaatsen bij of in de nabijheid van de woning bij de stichting e-laad.nl (www.e-laad.nl). In overleg met de gemeente wordt bepaald of de paal geplaatst wordt en waar.

In Hoogland ging de VDH opzoek naar dorpsgenoten die hun elektrische auto aan het oplaadpunt aan de Sportlaan opladen. Uitgebreid gemaild, gebeld en een oproep via Twitter verstuurt, het leverde (nog) geen enkele reactie op. Niet in Hoogland, maar ook niet in Amersfoort. De is toch gek, want als er ergens in Amersfoort of Hoogland een actie met korting is bij de brandstofleveranciers, dan staan er rijen. En bij een oplaadpunt is de stroom (nog) gratis.

Is er dan niemand die van het oplaadpunt gebruikt maakt? Nee, tot op heden is dus veel geld geïnvesteerd in een oplaadpunt zonder gebruikers, wel loopt Hoogland nu voorop in de innovatie ontwikkelingen van de gemeente Amersfoort.

 

Tekst: Gert Wagelaar

Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Tumblr