Vereniging Dorpsbelangen Hoogland publiceert maandelijks een column in de Hooglander Courant om u op de hoogte te houden van de werkzaamheden van het bestuur. Hieronder volgt nummer 2.

Twee weken geleden heeft u al een verslag van de kennismaking van burgemeester Lucas Bolsius met Hoogland kunnen lezen in de Hooglander. De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland wilde de kersverse burgervader kennis laten maken met onze mooie dorp en hoe kon dat beter, dan de fiets te pakken!

Als eerste werd spontaan een bezoek aan Biketotaal ingevoegd. Peter Groenestein had de fiets voor de burgemeester verzorgd en vierde op die dag zijn vijftigste verjaardag. Reden om hem even te feliciteren vond de burgemeester. Ondanks dat de weersverwachting in de voorafgaande dagen steeds slechter werd, bleef het toch droog en fietsten we samen met wijkwethouder Sebastiaan van ’t Erve en een aantal journalisten door dorp en landerijen. André Brundel, voorzitter van de Ondernemerskern vertelde over de verkeerssituatie op de Hamseweg en Zevenhuizerstraat.

Op de boerderij van Wim van den Heuvel waren dames en heren druk in de weer met versieringen voor het Oogstdankfeest in de Martinus Kerk. Bij Gerard Kok, die naast het terrein van de nieuwe golfbaan woont, werd gestopt en kreeg de burgemeester uitleg over de plannen en een doosje verse eieren mee. Bij de Breelandhof, waar de noodwinkel van Albert Heijn komt, lichtte eigenaar Nol Köhler de bouwplannen toe. Ten slotte kwam Cees van Loen, voorzitter van de Historische Kring Hoogland, ons op de Kerklaan tegemoet rijden om de burgemeester bij te spijkeren over de geschiedenis van Hoogland.

Bij het afscheid kregen onze gasten nog een Hooglandse vlag om hun verbinding met Hoogland uit te kunnen dragen. De burgemeester kon niet beloven dat hij die boven zijn bed zou hangen, maar hij beloofde wel dat hij er een mooie plek voor zou zoeken. Een geslaagd bezoek, waarbij we Lucas Bolsius en Sebastiaan van ’t Erve konden vertellen waar we groos op zijn in ons dorp, maar ook waar knel- en aandachtspunten liggen. Dank aan iedereen die meewerkte!

Afgelopen week kwam ons ter ore dat de Rabobank in de Kerklaan gaat verdwijnen. Dit verontrust ons als bestuur en we zullen de directie en ledenraad van Rabobank Amersfoort duidelijk maken, dat het wat ons betreft onwenselijk is dat de laatste bank uit ons dorp verdwijnt. Ook de vestiging in Emiclaer vertrekt uit Kattenbroek en klanten moeten dan helemaal naar Vathorst voor hun geldzaken. Vooral voor senioren en Hooglanders die slecht ter been zijn een slechte zaak. We houden u op de hoogte en zullen een stevig protest doen uitgaan naar de Rabobank.

Op dit moment is het bestuur van de VDH druk bezig met de voorbereidingen voor een enquête over Hoogland. We willen graag samen met u een visie vormen over ons dorp en dat gaat het beste via een vragenlijst, die we ook in deze krant zullen verspreiden. Onze visie voor het dorp is van belang om met de gemeente Amersfoort te kunnen praten over de visies die zij ontwikkelt voor de stad en voor het buitengebied West (waar ons Hoogland-West onderdeel van uit maakt). Daarnaast volgen we ook de verkeersituatie rond de westelijke ontsluiting door met de gemeente in overleg te treden. Kortom, we zijn druk bezig om de belangen van Hoogland in kaart te brengen en te allen tijde te verdedigen.

Vereniging Dorpsbelangen Hoogland houdt de vinger aan de pols. Voor u, voor Hoogland!

Hartelijke groet van het bestuur.

Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Tumblr