Op 4 maart vindt de feestelijke start plaats van een nieuw mobiliteitsconcept: ANWB AutoMaatje Hoogland/Kattenbroek. De opening wordt verricht door wethouder M. Tigelaar, die onder muzikale begeleiding van St. Caecilia de eerste rit verwelkomt. In deze auto zit een bekende Hooglander, die als eerste gebruiker van huis wordt opgehaald om in een feestelijke sfeer koffie met iets lekkers erbij te gebruiken in Dorpshuis De Neng.

 

ANWB AutoMaatje is bedoeld voor inwoners van het dorp Hoogland en de wijk Kattenbroek met een hulpvraag op het gebied van vervoer. Het is een aanvulling op de bestaande vervoersvoorzieningen voor mensen die niet (meer) zelf kunnen voorzien in hun vervoer of geen gebruik (meer) kunnen maken van het openbaar vervoer.

Voor wie?

ANWB AutoMaatje bemiddelt voor een rit naar dokter, fysiotherapeut of ziekenhuis, maar ook om boodschappen doen, naar de kapper, om te shoppen of een gezellig ritje naar een kennis of naar een plek met dierbare herinneringen te maken.

Hoe werkt het?

Als iemand gebruik wil maken van AutoMaatje, dan meldt hij/zij zich telefonisch aan bij AutoMaatje Hoogland/Kattenbroek.

Daar is een bestand van inmiddels 15 vrijwillige ANWB AutoMaatje chauffeurs, die bereid zijn om voor plaatsgenoten te rijden. Wie een vervoersvraag heeft, kan uiterlijk twee werkdagen van te voren met het infopunt bellen. (06 53 70 07 84) Let op: dat nummer is pas vanaf 4 maart bereikbaar!

De medewerker van het infopunt koppelt dan de vervoersvraag aan een vrijwillige chauffeur en geeft een kostenindicatie. Vervolgens komt de vrijwilliger op het afgesproken tijdstip voorrijden en gaan ze samen op stap. De reiziger rekent na afloop contact af met de chauffeur op basis van gereden kilometers.

Wat kost het

Per reis wordt door de gebruiker per kilometer 30 cent aan de chauffeur betaald. De kilometers worden berekend vanaf het huis van de chauffeur.

 

ANWB AutoMaatje is een project van de Hooglandse Maatjes en de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland en is mede mogelijk gemaakt door indebuurt033 en de gemeente Amersfoort. Er staat ook informatie op de nieuwe website: http://automaatje.hooglandswelzijn.nl

Share on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someoneShare on Tumblr